Het keringhuis is tijdelijk gesloten
Boek nu
Laatste nieuws

Kerinhuis voorlopig nog gesloten

Helaas gaan onze deuren nog niet open per 2 juni. We wachten op nader bericht wanneer wij de deuren wel weer kunnen openen voor publiek. Ondertussen werken we hard door, zodat we direct na het krijgen van groen licht u weer kunnen ontvangen. 

Keringhuis op YouTube

Helaas is het Keringhuis voorlopig gesloten voor publiek. Omdat u daarom niet naar ons kunt komen, hebben wij bedacht naar u te komen. Dat doen we door regelmatig een vlog te plaatsen op ons YouTube-kanaal. Komt u ook een kijkje nemen?https://www.youtube.com/user/keringhuis

Keringhuis tijdelijk gesloten!!

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus is het Keringhuis voorlopig voor het publiek gesloten.

Ook in 2020 weer van alles te beleven in het keringhuis

Een bezoek aan het informatiecentrum, een rondleiding op maat, speciale vakantierondleidingen, lunches, borrels en de jaarlijkse functioneringssluiting; ook in 2020 staat het Keringhuisteam weer voor u klaar. We hopen u dit jaar te mogen begroeten!!

het Keringhuis tijdens de kerstvakantie

Op eerste kerstdag, ouderjaarsdag en nieuwjaarsdag is het Keringhuis gesloten.

Maar alle andere dagen zijn we gewoon open en is er van alles te beleven in het Keringhuis. Zo is er bijna iedere dag een rondleiding.

Op 3 en 5 januari is er een speciale kinderrondleiding: de Juttersrondleiding voor kinderen.

Er spoelt in deze tijd van het jaar namelijk van alles aan op het terrein van de Maeslantkering. Kom ons helpen deze spullen te verzamelen en ga er daarna binnen een mooi kunstwerk van maken.

En om op te warmen na het bezoek aan het terrein van de Maeslantkering staat er voor de volwassenen een heerlijke kop erwtensoep met brood te wachten en voor de kinderen een hotdog!!

Kom je ook zoeken en proeven?

reserveren kan hier

Maeslantkering klaar voor stormseizoen 2019-2020

De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering op zaterdag 14 september is goed verlopen. Om 15:20 uur verlieten de immense deuren van de Maeslantkering het dok om de Nieuwe Waterweg op te varen.

Om 16:52 uur waren de schuiven van de Hartelkering gesloten en de deuren van de Maeslantkering volledig uitgevaren en afgezonken. Om 05:00 uur zondagochtend waren beide keringen weer volledig open voor het scheepvaartverkeer. De sluiting van de Maeslantkering trok veel publiek. Ook waren burgemeester Aboutaleb en plaatsvervangend DG Jaap Slootmaker van Rijkswaterstaat aanwezig. Zowel de keringen als het operationeel team hebben de test goed doorstaan en zijn klaar voor het stormseizoen.

De jaarlijkse functioneringssluiting markeert dat Rijkswaterstaat klaar is voor het stormseizoen. Dit loopt van 1 oktober tot en met 15 april. De sluiting is bedoeld om de keringen integraal te testen, zowel de techniek als de organisatie. Na het grote onderhoud in de zomermaanden, wil Rijkswaterstaat testen of alles naar behoren werkt en de keringen kunnen sluiten als dat nodig is. Hoe dit alles technisch in elkaar zit, leggen we uit in deze clip. Ook hebben we een clip gemaakt die op eenvoudige wijze het nut en de functie van de kering uitlegt.

Rondleidingen

Het publieksevenement rond de functioneringssluiting was ook dit jaar weer geslaagd. Het Keringhuis was op deze dag geopend van 11.00 tot 18.30. Gedurende de dag werden er diverse rondleidingen gegeven in het Keringhuis en op het terrein van de Maeslantkering zelf. Naar schatting hebben ca. 2500 mensen het publieksevenement bezocht.

Functioneringssluiting Maeslantkering op 14 september

Sluiting

De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 14 september. Het sluiten van de kering zal rond 15.10 starten. Gedurende de dag is er een programma voor jong en oud. 

Programma

Het Keringhuis is open tussen 11.00 en 18.30. Gedurende de dag is er van alles te doen in en om het Keringhuis. Uiteraard is het hoogtepunt van de dag de sluiting van de Maeslantkering die (onder voorbehoud) rond 15.10 zal plaatsvinden. Maar voor die tijd zijn er diverse rondleidingen en kunt u in het restaurant terecht voor een hapje of een drankje. Voor de kinderen is er in de middag een heel leuk programma, gepresenteerd door MadScience:

Om 14.00 start de Science Show met daarin onder andere werken met droogijs, douchen zonder water en omgaan met luchtdruk. Na de sluiting van de Maeslantkering starten ze rond 15.45 met het funstation waarbij de kinderen met slijm aan de slag kunnen.

Ook is onze eigen Lego watertafel weer aanwezig waarbij kinderen op een speelse manier wordt uitgelegd hoe we omgaan met ons zeewater en rivierwater.

Rondleidingen

Inmiddels staan de rondleidingen op onze website en kunt u een plaatsje reserveren. Onze ervaring leert dat de rondleidingen snel zijn volgeboekt dus adviseren wij u niet te lang te wachten. Het boeken van rondleidingen kan door hier te reserveren

Restaurant

Bereikbaarheid

Het Keringhuis is op deze dag niet bereikbaar voor auto's en motoren, daarom zetten wij op 2 locaties pendelbussen in. Deze zullen rijden vanaf station Hoek van Holland Haven en vanaf de parkeerplaats bij het Nieuw Oranjekanaal. Op deze plekken zullen verkeersregelaars staan om alles in goede banen te leiden.

Fietsers vanuit de richting Hoek van Holland kunnen niet over het spoor bij de Stena Line naar de Maeslantkering fietsen vanwege werkzaamheden aan de rotonde. Via de Haakweg en het Staelduinse bos en de nieuwe fietsbrug over de metrolijn kunt u ons toch gewoon bereiken. Vanuit Maassluis zijn er geen omleidingen en zijn we op de normale manier bereikbaar.

het Keringhuis tijdens de wereldhavendagen 2019

Tijdens de wereldhavendagen op zaterdag 7 en zondag 8 september is het Keringhuis te bezoeken via een combinatie bus/vaartocht. Voor meer informatie en/of boekingen verwijzen wij u door naar de website van de wereldhavendagen: https://wereldhavendagen.nl/participants/het-keringhuis/

Onderhoudsseizoen van start

14 april jl liep het stormseizoen af en is het onderhoudsseizoen van start gegaan. De komende maanden wordt de Maeslantkering weer in topconditie gebracht om klaar te zijn voor het nieuwe stormseizoen. Dit seizoen start op 1 oktober. Bovenstaande foto is genomen op 6 mei. Op deze dag is de dokdeur aan de noordzijde verwijderd. Deze deur wordt de komende weken gereinigd en voorzien van een nieuwe coating. Daarna wordt de deur weer teruggeplaatst.

Diverse activiteiten tijdens paasweekend en meivakantie

Tijdens het paasweekend en tijdens de meivakantie zijn er weer diverse activiteiten in en om het Keringhuis. 

In het paasweekend zijn er diverse rondleidingen en is er een paasspeurtocht voor de kleintjes.

Ook in het restaurant vieren we pasen en bieden u daarom een luxe broodje met eiersalade en koffie/thee/fris aan voor € 4,95.

Tijdens de meivakantie is er dagelijks een kinderrondleiding. Meer informatie hierover vind u op deze website onder het kopje activiteiten.

Werkzaamheden rotonde afgerond

De werkzaamheden aan de nieuwe rotonde zijn afgerond dus is de omleiding opgeheven. Wel zijn er nog werkzaamheden naast het terrein van de Stena Line zodat er nog enige vertraging mogelijk is.

Terugkijken maar ook vooruitkijken

2018 was een bijzonder jaar voor het Keringhuis.

Het jaar begon al goed met de stormsluiting van 3 januari. Rond 14.35 kwamen de deuren van de Maeslantkering in beweging en ruim 2 uur later was de kering volledig gesloten. Naast de Maeslantkering sloten ook de andere 4 stormvloedkeringen. Dit was nog nooit eerder gebeurd, een uniek moment dus.

Eind juni voltrok zich de olieramp in de Rotterdamse Haven. Vele vogels (vooral zwanen) werden besmeurd met olie. Het parkeerterrein van het Keringhuis werd ingericht als noodopvanglocatie. In de weken erna zijn honderden zwanen op ons terrein weer opgelapt en uiteindelijk teruggezet in de natuur. Er ontstond in die weken een fijne samenwerking tussen hulpverleners, Rijkswaterstaat en het team van het Keringhuis. We kijken hier met warme gevoelens en vol trots op terug.

15 september was de jaarlijkse functioneringssluiting. Ook dit jaar was het weer een geweldige dag met veel bezoekers, mooi weer en een uitstekend verlopen testsluiting.

Sinds november heeft het Keringhuis een nieuwe website. Met een nieuwe frisse uitstraling en alle informatie weer helemaal up to date. 

Ook het restaurant zal de komende maanden worden opgeknapt. Begin april zal de heropening plaatsvinden en zijn we weer klaar om je te ontvangen voor een lekker bakje koffie of thee, een lekker broodje of een ijsje.

In de tussentijd is er gewoon koffie en thee verkrijgbaar. Ook kunt u bij ons terecht voor een lunch. Dit kan alleen op afspraak.

Omleiding door werkzaamheden

Vanaf maandag 18 februari 2019 wordt de Haakweg tussen de Prins Hendrikstraat en Slachthuisweg afgesloten wegens de aanleg van een nieuwe rotonde.

Verkeer dat vanuit Hoek van Holland of via de Haakweg naar het Keringhuis wil komen moet omrijden via de Maasdijk (N220) in de richting van Westerlee en de Hoeksebaan (N223) richting Maasdijk/Engeland.

De werkzaamheden zullen een aantal weken duren. Voor vragen over de bereikbaarheid verzoeken wij u contact met ons op te nemen per telefoon (088-797 06 30) of per mail (info@keringhuis.nl)

Stormseizoen

1 oktober 2018

Op 1 oktober is het stormseizoen gestart. Het stormseizoen loopt tot 15 april. De Maeslantkering is na het onderhoudsseizoen (15 april tot 1 oktober) en de functioneringssluiting van 15 september weer helemaal gereed om te sluiten indien het water te hoog dreigt te komen. De deuren van de Maeslantkering sluiten automatisch vanaf een waterstand van 3.00 meter boven NAP. 

De Maeslantkering sluit gelijktijdig met de Hartelkering en samen zorgen ze voor de bescherming van Rotterdam en omgeving.

Onderstaande foto is gemaakt tijdens de stormsluiting van 2007.

Partners van Het Keringhuis

Onze nieuwsbrief ontvangen?