vandaag geopend van 11:00 tot 17:00
Boek nu
Laatste nieuws

Sluiting Maeslantkering op 14 september

De jaarlijkse functioneringssluiting van de Maeslantkering zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 14 september. Het sluitmoment zal rond 15.10 plaatsvinden. Gedurende de dag is er een programma voor jong en oud. Ook zijn er gedurende de dag rondleidingen over het terrein van de Maeslantkering.

Zodra er meer bekend is over de invulling van de dag zal deze pagina verder aangevuld worden.

Onderhoudsseizoen van start

14 april jl liep het stormseizoen af en is het onderhoudsseizoen van start gegaan. De komende maanden wordt de Maeslantkering weer in topconditie gebracht om klaar te zijn voor het nieuwe stormseizoen. Dit seizoen start op 1 oktober. Bovenstaande foto is genomen op 6 mei. Op deze dag is de dokdeur aan de noordzijde verwijderd. Deze deur wordt de komende weken gereinigd en voorzien van een nieuwe coating. Daarna wordt de deur weer teruggeplaatst.

Diverse activiteiten tijdens paasweekend en meivakantie

Tijdens het paasweekend en tijdens de meivakantie zijn er weer diverse activiteiten in en om het Keringhuis. 

In het paasweekend zijn er diverse rondleidingen en is er een paasspeurtocht voor de kleintjes.

Ook in het restaurant vieren we pasen en bieden u daarom een luxe broodje met eiersalade en koffie/thee/fris aan voor € 4,95.

Tijdens de meivakantie is er dagelijks een kinderrondleiding. Meer informatie hierover vind u op deze website onder het kopje activiteiten.

Werkzaamheden rotonde afgerond

De werkzaamheden aan de nieuwe rotonde zijn afgerond dus is de omleiding opgeheven. Wel zijn er nog werkzaamheden naast het terrein van de Stena Line zodat er nog enige vertraging mogelijk is.

Omleiding door werkzaamheden

Vanaf maandag 18 februari 2019 wordt de Haakweg tussen de Prins Hendrikstraat en Slachthuisweg afgesloten wegens de aanleg van een nieuwe rotonde.

Verkeer dat vanuit Hoek van Holland of via de Haakweg naar het Keringhuis wil komen moet omrijden via de Maasdijk (N220) in de richting van Westerlee en de Hoeksebaan (N223) richting Maasdijk/Engeland.

De werkzaamheden zullen een aantal weken duren. Voor vragen over de bereikbaarheid verzoeken wij u contact met ons op te nemen per telefoon (088-797 06 30) of per mail (info@keringhuis.nl)

Terugkijken maar ook vooruitkijken

2018 was een bijzonder jaar voor het Keringhuis.

Het jaar begon al goed met de stormsluiting van 3 januari. Rond 14.35 kwamen de deuren van de Maeslantkering in beweging en ruim 2 uur later was de kering volledig gesloten. Naast de Maeslantkering sloten ook de andere 4 stormvloedkeringen. Dit was nog nooit eerder gebeurd, een uniek moment dus.

Eind juni voltrok zich de olieramp in de Rotterdamse Haven. Vele vogels (vooral zwanen) werden besmeurd met olie. Het parkeerterrein van het Keringhuis werd ingericht als noodopvanglocatie. In de weken erna zijn honderden zwanen op ons terrein weer opgelapt en uiteindelijk teruggezet in de natuur. Er ontstond in die weken een fijne samenwerking tussen hulpverleners, Rijkswaterstaat en het team van het Keringhuis. We kijken hier met warme gevoelens en vol trots op terug.

15 september was de jaarlijkse functioneringssluiting. Ook dit jaar was het weer een geweldige dag met veel bezoekers, mooi weer en een uitstekend verlopen testsluiting.

Sinds november heeft het Keringhuis een nieuwe website. Met een nieuwe frisse uitstraling en alle informatie weer helemaal up to date. 

Ook het restaurant zal de komende maanden worden opgeknapt. Begin april zal de heropening plaatsvinden en zijn we weer klaar om je te ontvangen voor een lekker bakje koffie of thee, een lekker broodje of een ijsje.

In de tussentijd is er gewoon koffie en thee verkrijgbaar. Ook kunt u bij ons terecht voor een lunch. Dit kan alleen op afspraak.

Stormseizoen

1 oktober 2018

Op 1 oktober is het stormseizoen gestart. Het stormseizoen loopt tot 15 april. De Maeslantkering is na het onderhoudsseizoen (15 april tot 1 oktober) en de functioneringssluiting van 15 september weer helemaal gereed om te sluiten indien het water te hoog dreigt te komen. De deuren van de Maeslantkering sluiten automatisch vanaf een waterstand van 3.00 meter boven NAP. 

De Maeslantkering sluit gelijktijdig met de Hartelkering en samen zorgen ze voor de bescherming van Rotterdam en omgeving.

Onderstaande foto is gemaakt tijdens de stormsluiting van 2007.

Partners van Het Keringhuis

Onze nieuwsbrief ontvangen?